Користь абрикосів для вашого здоров’я, шкіри і волосся
Абрикос, з наукової точки зору відомий як Prunus armeciaca, є живильним фруктом, що належить до сімейства розацеа. Його наукова назва походить від Вірменії, звідки вона виникла. Культивується в Індії понад 3000 років. Це маленький фрукт оранжевого кольору з м’якою м’якоттю і тонкою шкіркою. Абрикоси, як правило, жовтого або оранжевого кольору з легким червоним відтінком на одній стороні. Його смак лежить десь між зливами і персиками, фруктами, з якими він тісно пов’язаний. Насіння укладена в тверду оболонку, яку часто називають «каменем». Абрикос – це універсальний фрукт, з якого можна приготувати дуже багато страв. Читайте далі, щоб дізнатися про користь цього плоду для вашого здоров’я, шкіри і волосся.
Користь абрикоса для вашого організму
Користь абрикосів може бути пов’язана з високою концентрацією живильних речовин, присутніх у ньому. Деякі з переваг абрикоса для здоров’я включають в себе:
1. Рак:
Абрикос є відмінним джерелом антиоксидантів. Вільні радикали зазвичай виникають через забруднення, сонячних променів та інших умов навколишнього середовища. Вони перешкоджають процесу росту клітин, що призводить до змін у ДНК клітин. Це призводить до утворення ракових клітин в організмі. Тому регулярно вживайте заходів, щоб захистити себе від раку. Крім того, дослідження також показали, що насіння абрикоса містять з’єднання під назвою B17, яке допомагає в лікуванні раку. Він містить високий рівень вітамінів А і С, які зміцнюють імунну систему, борючись з клітинами, що викликають рак.
2. Здоров’я очей:
Продукти, багаті вітаміном А, С, каротиноїди та бета-каротином, можуть допомогти знизити ризик проблем із зором. Дегенеративне дію вільних радикалів може призвести до катаракти. Він також може пригнічувати кровопостачання очей, викликаючи дегенерацію жовтої плями. Високий рівень бета-каротину покращує приплив крові до очей, усуваючи вікову дегенерацію жовтої плями. Він містить антиоксидант під назвою Zea ксантин, який забезпечує функції фільтрації світла, тим самим покращуючи зір.
3. Запор:
Абрикоси містять велику кількість пектину, розчинної клітковини, яка допомагає в лікуванні закрепів. Часто рекомендується пацієнтам, що страждають синдромом роздратованого кишечника і запори. Волокно збільшує обсяг стільця, полегшуючи транспортування через кишечник. Активує перистальтичні рух травного тракту, регулюючи рухи кишечника. Високі рівні клітковини в абрикосі також життєво важливі для здоров’я товстої кишки.
4. Здоров’я кісток:
Абрикоси містять всі необхідні поживні речовини, необхідні для здорового росту кісток. Таким чином, регулярне вживання в їжу абрикосів забезпечить ріст і розвиток кісток. Це також запобіжить вікові захворювання, включаючи остеопороз. Протизапальні властивості абрикоса зменшують запалення в організмі, знімаючи біль при артриті та подагрі.
5. Рівні рідини:
Калій в абрикосі допомагає підтримувати баланс рідини в організмі, забезпечуючи рівномірний розподіл енергії по органам. Здоровий баланс електролітів гарантує вам більше енергії і витривалості для повсякденних справ.
6. Вуха:
Як відомо, абрикосове масло лікує біль у вухах. Капніть кілька крапель абрикосового масла в уражену слуховий прохід для швидкого зниження болю.
7. Лихоманка:
Вважається, що абрикосовий сік лікує жар. Його заспокійливі та протизапальні властивості впливають на загальну температуру тіла, лікуючи жар. Приготуйте суміш, використовуючи абрикосовий сік і воду. Додайте 1 столову ложку меду до цієї суміші. Пийте цю суміш два рази в день, щоб полегшити застуду, кашель і жар.
8. Здоров’я серця:
Абрикос – чудовий фрукт для підтримки здоров’я серця. Дослідження показали, що люди, які їдять продукти, багаті вітаміном З, менш схильні до серцевих захворювань. Високий рівень харчових волокон видаляє надлишок холестерину з артерій, знижуючи навантаження на серце. Він захищає ліпопротеїни низької щільності від окислення, запобігаючи серцеві захворювання та інсульт. Калій в абрикосі регулює баланс внутрішньоклітинного і позаклітинного рівня води, тим самим регулюючи кров’яний тиск. Півсклянки абрикоса забезпечує організм 10% рекомендованого кількості калію.
9. Анемія:
Абрикос є відмінним джерелом заліза, мінералу, який відіграє дуже важливу роль в утворенні гемоглобіну. Крім того, абрикос також містить мідь, яка сприяє засвоєнню заліза. Це покращує кровообіг в організмі, запобігаючи анемію.
10. Втрата ваги:
Цей низькокалорійний фрукт стане відмінним доповненням до вашого режиму схуднення. У ста грамах абрикоса міститься 45 калорій. Нерозчинна клітковина в абрикосі вбирає воду і підтримує шлунок протягом тривалого часу. Клітковина також сприяє швидкому переміщенню їжі через травний тракт.
11. Респіраторне здоров’я:
Абрикосове масло вважається антиастматическим за своєю природою. Це дуже корисно для лікування респіраторних захворювань та пов’язаних з ними симптомів. Олія має відхаркувальні і стимулюючими властивостями, що допомагає зняти тиск і стрес з боку дихальної системи. Це допомагає запобігти напади астми.
12. Вагітність:
Абрикоси дуже корисні для вагітних. Він містить кілька важливих поживних речовин, які можуть допомогти в зростанні і розвитку плоду. Вагітним жінкам рекомендується вживати курагу, так як вона містить велику кількість заліза. Залізо буде сприяти циркуляції крові в організмі, запобігаючи анемію. Харчова клітковина у абрикосів запобігає розлад шлунка і запори у вагітних.