Кулінарія

Борщ на кефірі. Простий і смачний

Я дуже люблю готувати влітку холодні супи. Цей рецепт і борщів зелених від мого друга, він збирав компанію і приготував на всіх цілу каструлю. Суп мені дуже сподобався і я попросила рецепт. Головна його фішка полягала в особливому способі варіння буряків. Буряк виходить яскрава і смачна, оскільки вариться без шкірки і відвар теж використовується, а не виливається.

Я вже років п’ять готую борщ саме так.

Інгредієнти

6-7 порцій

  • Буряк – 500 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Кефір 3. 2% – 1 літр
  • Яйця – 3 шт.
  • Огірки свіжі – 200 г
  • Зелена цибуля – 100 р
  • Свіжа зелень за бажанням – 30-50 г
  • Сіль за смаком.

Приготування

Буряк очистити від шкірки і покласти в каструлю, залити водою так, щоб вона була вище буряків на 2 див. Вичавити сік з 1 лимона і додати в каструлю з буряком. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 1 годину на невеликому вогні.

Відварити яйця 10 хв, остудити, очистити і натерти на тертці.

Огірки та зелень помити і дрібно нарізати.

Коли буряк звариться, злити відвар в окрему миску – але не виливати, а остудити і залишити! Буряк охолодити і натерти на крупній тертці, з’єднати з відваром, додати кефір і посолити.

Я тримаю в холодильнику в різних мисках бурякову заправку і огірки з яйцями і зеленим цибулею.

Змішую з бурякової заправкою перед подачею.

До свекольнику можна відварити картоплю в мундирі, мені казали що в Литві його подають замість хліба.