Швидка окрошка на квасі. Смачна заправка
Інгредієнти
- 1 літр несолодкого квасу
- 300 г м’ясо птиці, шинка, ковбаса
- 3 шт картопля
- 3 яйця
- 2-3 шт огірки свіжі
- 8-12 шт редиска
- зелена цибуля, кінза, кріп, петрушка перець, сіль
- хрін за смаком
- гірчиця гостра
- свіжий сік лимона
Приготування
1) Почистити і нарізати картоплю на кубики. 2 каструлі, в кожну з них додаємо трохи солі і цукру. Варимо яйця в киплячій воді 10-12 хвилин, картопля 7-10 хвилин. Картопля опускаємо під холодну воду.
2) Ріжемо огірок нарізаємо редиску, додаємо зелень, кріп, петрушку, кінзу.
3) Збираємо окрошку-жовтки розчавити, а білки нарізаємо на маленькі кубики. Додаємо гірчицю, зелень, солимо. До зелені додаємо овочі-редис, огірок, ковбасу, картоплю, перемішуємо. Можемо додати: кефір, айран, сметану. Сьогодні буде квас.
4) Трохи лимонного соку і чорного перцю підкреслять неймовірний смак окрошки. Відправляємо на 15-30 хвилин в холодильник.