Кулінарія

Швидка окрошка на квасі. Смачна заправка

Інгредієнти

  • 1 літр несолодкого квасу
  • 300 г м’ясо птиці, шинка, ковбаса
  • 3 шт картопля
  • 3 яйця
  • 2-3 шт огірки свіжі
  • 8-12 шт редиска
  • зелена цибуля, кінза, кріп, петрушка перець, сіль
  • хрін за смаком
  • гірчиця гостра
  • свіжий сік лимона

Приготування

1) Почистити і нарізати картоплю на кубики. 2 каструлі, в кожну з них додаємо трохи солі і цукру. Варимо яйця в киплячій воді 10-12 хвилин, картопля 7-10 хвилин. Картопля опускаємо під холодну воду.

2) Ріжемо огірок нарізаємо редиску, додаємо зелень, кріп, петрушку, кінзу.

3) Збираємо окрошку-жовтки розчавити, а білки нарізаємо на маленькі кубики. Додаємо гірчицю, зелень, солимо. До зелені додаємо овочі-редис, огірок, ковбасу, картоплю, перемішуємо. Можемо додати: кефір, айран, сметану. Сьогодні буде квас.

4) Трохи лимонного соку і чорного перцю підкреслять неймовірний смак окрошки. Відправляємо на 15-30 хвилин в холодильник.