Город

Буряк і моркву підгодовую в червні тільки так – урожай виходить відмінний

Морквяна і бурякова грядки щорічно з’являються на моїй ділянці, так як дані коренеплоди я активно використовую для приготування їжі.

Звичайно, за розміром вони значно менше картопляної плантації, тим не менш, врожаю вистачає і на їжу, і на запаси на зиму.

Дані культури не можна віднести до категорії примхливих, але все ж таки забезпечити їм мінімальний догляд доведеться, якщо ми, звичайно, сподіваємося на хороший урожай.

Підживлення в даному випадку відіграють не останню роль, тому до їх вибору треба поставитися з усією серйозністю.

Що я вношу на морквяну грядку

Морквина миттєво реагує на внесені добрива, тому я завжди впевнена в якісному врожаї.

Перша підгодівля

Підгодовувати рослини я починаю на третій день після проріджування грядки. Використовую для цього розчин коров’яку, який готую по наступній пропорції 1 частина коров’яку на 10 частин води. Поливають грядку ввечері, попередньо зволоживши грунт.

Через день після добрива я розпушую між рядками грунт, розбиваючи утворилася кірку. Також в процесі видаляю дрібні бур’яни.

Друга підгодівля

По закінченні 20 днів пора вносити таку підгодівлю, яка буде містити фосфор і калій.

В даний період морква дуже потребує цих мікроелементах, так як від них буде залежати солодкість коренеплодів.

Я використовую покупне добриво, до складу якого входять калій і фосфор. Використовую згідно інструкції.

Що я вношу на бурякову грядку

Перша підгодівля проводиться через шість днів після проріджування. Тут я теж використовую той же розчин коров’яку, що і для моркви.

Через 2 дні після цього обприскую рослини водою і поипудоиваю зольним порошком. Зола не тільки буде живити рослини, але і захистить їх від навали блішок.

Ну і самий головний мікроелемент – бор. За рахунок нього підвищується цукристість коренеплодів. При недоліку бору буряк буде несмачною і не буде довго зберігатися.

Готую борний розчин так: на 10 літрів води всипаю 4 м борного порошку, а потім поливаю бурякову грядку.