Город

Вишнева наливка, домашня настоянка з вишні на горілці

Кожен рік, зібравши урожай вишні я обов’язково готую домашню наливку, і сьогодні хочу поділитися з вами цим чудовим рецептом.

Звичайно, способів заготівлі фруктів і ягід, у тому числі і вишні дуже багато – їх сушать, в’ялять, заморожують, , варення, , пастилу, роблять і т. д. А ще, літо – найбільш сприятливий час, щоб приготувати улюблені фруктові і ягідні вина, настоянки, лікери та наливки.

Покроковий рецепт:

Ягоди необхідно перебрати, обов’язково помити і дати добре стекти воді.

Перекладаємо вишню чистий трилітровий балон, заповнюючи його доверху, як правило, на один балон йде 2 кг вишні.

Щороку я роблю багато такого наливки, тому кісточки не видаляю, хоча за бажаю ви можете це зробити, і після витримки наливки використовувати таку “проспиртованную” вишню для приготування тортів, десертів або домашніх шоколадних цукерок.

Злегка потрясем балон, щоб було куди всипати цукор, і засипаємо на кожен трилітровий балон по повній склянці цукру. Далі заливаємо балон під вінця горілкою або, за бажанням, самогонкою.

Як правило, в середньому на один балон йде від 800 мл до літра горілки.

Закриваємо щільною капроновою кришкою, і кілька разів перевертаємо банку догори дном, щоб цукор максимально розійшовся, але відразу цього не станеться, таку процедуру необхідно повторити перші 2-3 дні, за цей час ягода пустить сік і цукор повністю розчиниться.

Підготовлені таким чином банки ставимо в темне місце при кімнатній температурі на 2 місяці.

За цей час ягода повністю віддасть весь свій сік і в результаті вийде надзвичайно ароматна, смачна, кисло-солодка і в міру міцна наливка. Така рубінова наливочка дуже м’яка, п’ється легко і з задоволенням, головне для її виготовлення – використовувати якісне спиртне.

Готувати таку наливку можна не тільки з вишні, а з будь-ягоди, наприклад, полуниці, малини, чорної або червоної смородини, ожини, кизилу, горобини та калини.

Крім свіжих фруктів і ягід для приготування такої наливки можна використовувати і заморожені, ось до прикладу цю наливку я готувала 2 місяці тому із замороженої вишні, звільняючи місце в морозилці для нового врожаю.

У підсумку наливка виходить красивого насиченого кольору, з незвичайним смаком і ароматом.

А в цьому балоні у мене ягідне асорті – тут вишня, малина і смородина, вся ягода була заморожена.

Через 2 місяці наливку проціджуємо, розливаємо в пляшки, балони або графинчики і зберігаємо також в темному місці.

Дорогі передплатники та гості мого каналу, я дуже сподіваюся, що приготувати наливку за моїм рецептом, ви оціните її гідності, а цю чарочку я піднімаю за ваше здоров’я!

Список інгредієнтів на 3-х літровий балон:

  • 2 – 2,2 кг вишні
  • 250 – 300 г цукру
  • 800 мл – 1 л горілки

Якщо залишилися питання – задавайте їх у коментарях і обов’язково подивіться відео-рецепт

Якщо вам сподобався цей рецепт, ставте і пишіть свої відгуки!

Підписуйтесь на мій Дзен канал

Всі мої відео-рецепти дивіться на каналі YouTube