Кулінарія

Смачна окрошка -рецепт

Вітаю, Всіх гурманів і любителів холодних супів! Рецепт окрошки напевно знають всі, але все одно кожен готувати по-різному, і у всіх своя індивідуальність. Тому цей рецепт особисто з мого досвіду приготування.

Починаю я готувати з того що відварюю 4-5 штук картоплі і 5 яєць, варю в одній каструлі так би заощадити свій час. Яйця варю 10 хвилин і витягаю в холодну воду, щоб охолоджувались. Картопля варю до готовності , перевірити готовність можна за допомогою ножа, проткнувши картоплю, якщо легко сходить , значить готовий. Зливаю воду і ставлю в холодне місце остигати. Далі беру середню каструлю або велику салатницю , нарізаю дрібними кубиками 1-2 огірки, 400 грам вареної або докторської ковбаси ( можна взяти копчену ковбасу, на любителя) потім так само нарізаю дрібними кубиками 150 грам редиски. До того часу вже повинні охолонути яйця, очищаю від шкаралупи і так само нарізаю дрібними кубиками. Тут вже і картоплю остигає, очищаємо його і дрібно нарізаємо. Все ретельно перемішуємо, і майже готове.

Подаю в окремих тарілочках т. до в нашій родині всі їдять по різному, додаю квас, або мінеральну воду, або кефір, при бажанні за смаком додаємо сіль, перчимо чорним меленим перцем. І звичайно ж беру кілька гілочок кропу, петрушки, зеленої цибулі і дрібно ріжу, і додаю в окрошку. Обов’язково заправляю майонезом або сметаною, хто як любить.

Якщо Ви робите окрошку на квасі або мінеральній воді, то можна додати зовсім трохи оцту. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття, ставте лайк та підписуйтесь на канал