Кулінарія

Курка, тушкована у власному соку, з цибулею

– курка (ціла) – 1 шт. ,

– вершкове масло – 1 ст. л. ,

– чорний перець горошком – 3-4 шт. ,

– сіль – за смаком (приблизно 1 ст. л. ),

– чорний мелений перець – за смаком,

– лавровий лист – 3-4 шт. ,

– 4-5 шт. цибуля ріпчаста (великий).

Приготування

1. Тушку курки промити і розділити на порційні частини.

2. На дно гусятниці (або іншій каструлі з товстим дном) покласти вершкове масло і перець горошком. Шматки курки посолити і поперчити, викласти в каструлю.

3. Ріпчасту цибулю порізати кільцями і викласти зверху на курку. Поверх покласти лавровий лист. Щільно закрити кришкою.

4. Поставити на повільний вогонь і тушкувати 1 годину 40 хвилин. При цьому категорично не рекомендується жодного разу відкривати кришку. Води додавати не потрібно.

Приємного апетиту!

Фото – vk. com